Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
18.02.2016.

Analiza logističke podrške Vojske Srbije



Analiza logističke podrške Vojske Srbije za 2015. godinu održana je danas je u Domu Garde na Topčideru. Cilj analize, kojom je rukovodio načelnik Uprave za logistiku Generalštaba brigadni general Željko Ninković, je sagledavanje dostignutog nivoa sposobnosti jedinica i ustanova Vojske Srbije u realizaciji logističke podrške u prethodnoj godini.

Skupu su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, državni sekretar u  Ministarstvu odbrane Nenad Nerić, v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović načelnici organizacijskih jedinica Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije i odgovorna lica za realizaciju logističke podrške iz Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.

Kako je tom prilikom rečeno, prilagođavajući se uslovima u kojima je funkcionisala logistička podrška, primenom postojećih zakonskih rešenja, ostvareni su značajni pomaci u popuni ratnih materijalnih rezervi. Takođe, iako su sredstva NVO iz godine u godinu sve starija i zahtevaju sve više održavanja, njihova ispravnost je zadržana na nivou iz prethodnih godina ili je bar sprečen značajniji pad ispravnosti.

Tokom godine za nama, istaknuto je, infrastrukturnim uređenjem obezbeđena je ispravnost i bezbedno korišćenje objekata i instalacija u vojnim kompleksima u skladu sa projektovanom namenom, uz delimično dostizanje potrebnog standarda smeštaja i obuke pripadnika Vojske Srbije, kao i smeštaja i zaštite pokretnih stvari.

Kada je reč o multinacionalnim operacijama, kako je naglašeno, obezbeđeni su uslovi za život i rad naših pripadnika koji izvršavaju zadatke na očuvanju mira u svetu u okviru misija UN i EU, a svoje sposobnosti za rad u multinacionalnom okruženju logističari Vojske Srbije bili su u prilici da prezentuju u okviru međunarodne vežbe ~ „LOGEX 15“ ~u organizaciji Uprave za logistiku.