Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
23.09.2024.

Početak Kursa za javne finansije u sistemu odbrane



Kurs za javne finansije u sistemu odbrane, koji pohađaju pripadnici finansijske službe iz organizacionih celina Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, počeo je danas u Računovodstvenom centru. Kurs organizuje Sektor za budžet i finansije Ministarstva odbrane.

Načelnik Računovodstvenog centra pukovnik dr Tomislav Radivojević, otvarajući Kurs, istakao je značaj konstantnog usavršavanja kadra finansijske službe u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. On je rekao da je cilj navedenog usavršavanja obnavljanje stečenih, kao i usvajanje novih znanja i iskustava iz oblasti javnih finansija, saglasno važećim propisima.  

Program Kursa obuhvata sistem finansijske službe u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, računovodstveni sistem, finansijsku kontrolu i reviziju, planiranje u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, zatim budžet Republike Srbije i finansiranje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, analizu i izveštavanje o izvršenju Finansijskog plana, kao i informacioni sistem za plate, naknade i druga primanja, otvorene knjigovodstvene stavke, sistem elektronskih faktura i ulogu Fonda za SOVO u sistemu javnih finansija.