Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
08.07.2024.

Prijem oficira po završetku Generalštabnog usavršavanja



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je oficire koji su nakon završetka Generalštabnog usavršavanja danas raspoređeni na dužnosti u komandama i jedinicama Vojske Srbije.

On je svršenim polaznicima generalštabnog usavršavanja u zemlji i inostranstvu predstavio aktuelne izazove, rizike i pretnje i prioritete u razvoju sposobnosti Vojske Srbije, dajući im pritom i usmerenja za rad na novim dužnostima.

Izrazivši zadovoljstvo što je Vojska Srbije od danas jača za novu generaciju oficira koji su završili najviše vojnostručno usavršavanje, general Mojsilović je istakao je da se od njih očekuje da stečena znanja primenjuju u svakodnevnom radu, da ispolje kreativnost, inicijativu i liderske sposobnosti i odnosom prema zadacima budu primer mlađim starešinama.

Generalštabno usavršavanje predstavlja treći nivo posebnih programa usavršavanja oficira, a realizuje se radi njihovog osposobljavanja i neposredne pripreme za visoke dužnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.