Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
19.06.2024.

Sastanak ministra Gašića sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Azerbejdžana Valijevim



Ministar odbrane Bratislav Gašić sastao se danas sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Republike Azerbejdžan general-pukovnikom Karimom Valijevim, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Ministar Gašić poželeo je dobrodošlicu generalu Valijevu u Srbiju i istakao da poseta predstavlja odličnu priliku za proširivanje saradnje u oblasti odbrane.
 
Tokom sastanka, ministar odbrane govorio je o prošlonedeljnoj poseti prijateljskom Azerbejdžanu i zahvalio na srdačnom dočeku i dobrodošlici te izrazio zadovoljstvo konstruktivnim razgovorima sa delegacijama Ministarstva odbrane i Ministarstva odbrambene industrije te zemlje.
Prema njegovim rečima, odlični odnosi predsednika Srbije i Azerbejdžana, Aleksandra Vučića i Ilhama Alijeva, oslikavaju tradicionalno prijateljske odnose dve zemlje, bez otvorenih pitanja i predstavljaju čvrst temelj da sveukupni bilateralni odnosi nastave da se razvijaju na obostrano zadovoljstvo.
 
Ministar Gašić naglasio je da je Srbija izuzetno zahvalna na principijelnoj i bezrezervnoj podršci koju Azerbejdžan pruža teritorijalnom integritetu i celovitosti Srbije u međunarodnim organizacijama po pitanju južne srpske pokrajine Kosova i Metohije i dodao da je naša zemlja posvećena političkom dijalogu sa Prištinom i mirnom rešavanju svih pitanja.

General Valijev zahvalio je ministru Gašiću na današnjem prijemu i izrazio uverenje da će, tokom posete našoj zemlji, imati konstruktivan i sadržajan razgovor sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, kako bi se konkretizovali detalji vojno-vojne saradnje od obostranog interesa.