Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
04.06.2024.

Štabni razgovori sa delegacijom Ministarstva odbrane Savezne Republike Nemačke



Delegacija Ministarstva odbrane Savezne Republike Nemačke, predvođena brigadnim generalom Maikom Kelerom, boravila je u poseti Republici Srbiji radi realizacije štabnih razgovora sa delegacijom Sektora za politiku odbrane.
Nemačku delegaciju primio je načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Nebojša Svjetlica. Prilikom štabnih razgovora sagledani su modaliteti saradnje u oblasti odbrane, kao i načini za njeno dalje unapređenje.

Tokom razgovora, delegaciji Sektora politika Ministarstva odbrane SR Nemačke prezentovan je i obim učešća pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u misijama i operacijama Evropske unije i sveukupan doprinos ZBOPEU.

Nemačku delegaciju primio je i vršilac dužnosti  pomoćnika ministra za politiku odbrane Predrag Bandić. Tom prilikom, dve strane su razmenile poglede po pitanju političko – bezbednosne situacije u regionu Zapadnog Balkana.
Brigadni general Maik Keler je izrazio zadovoljstvo povodom realizovanih razgovora sa delegacijom Ministarstva odbrane Srbije i istakao značaj Srbije za održanje mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Tokom posete delegacije Ministarstva odbrane SR Nemačke Beogradu okončan je i proces donacije sanitetskih oklopnih vozila DINGO i realizovana njihova primopredaja, kojoj su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije.