Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
11.10.2023.

Sastanak sa komandantom Komande združenih snaga NATO u Napulju



Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa komandantom Komande združenih snaga NATO u Napulju admiralom Stjuartom Mančom u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike u Beogradu.
 
Sastanku su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Predsednik Vučić, ocenio je današnji sastanak sa admiralom Mančom kao dobar i otvoren i priliku za razmenu mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog istoka.

"Izrazio sam ozbiljnu zabrinutost zbog drastičnog pogoršanja već teške situacije srpske zajednice na Kosovu i Metohiji i ponovio da Srbija podržava angažovanje KFOR u striktnom, potpunom i nepristrasnom sprovođenju mandata na osnovu Rezolucije SB UN 1244, kao i da očekujemo da KFOR zadrži statusno neutralnu poziciju i da proaktivno deluje u cilju sprečavanja bilo kakvog narušavanja bezbednosne situacije na terenu" – naveo je predsednik Vučić na Instagram nalogu nakon sastanka.