Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
27.03.2023.

Uspeh pripadnika Vojske Srbije na 30. Novosadskom polumaratonu



Na 30. Novosadskom polumaratonu, održanom uz rekordan broj učesnika iz dvadesetak zemalja, pripadnici Vojske Srbije su, kao i prethodnih godina, ostvarili zapažene rezultate.

Vojni službenik Milivoje Jovović iz Tehničkog opitnog centra Vojske Srbije pobednik je glavne trke Novosadskog polumaratona. On je stazu dugu 21 kilometar pretrčao za 1 sat 14 minuta i 58 sekundi.

U kategoriji žena drugo i treće mesto u polumaratonu zauzele su vojni službenik Tijana Kabić iz Prvog centra za obuku i potporučnik Jelena Sarić iz Rečne flotile Vojske Srbije.

U trci na 10.5 kilometara u ženskoj konkurenciji najbrža je bila vojni službenik Nataša Ćulafić, dok je u štafetnoj trci prva bila ekipa Rečne flotile Vojske Srbije, ispred kadeta Vojne akademije i pripadnika Žandarmerije.

Pripadnici Vojske Srbije aktivno učestvuju na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i po pravilu postižu odlične rezultate. To je odraz velike pažnje koja se u Vojsci Srbije poklanja fizičkoj obuci u želji da se stvori fizički sposobniji borac koji ima veću otpornost i lakše podnosi napore i poteškoće tokom izvršenja zadataka.