Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
31.05.2022.

Sastanak ministra Stefanovića i ambasadora Italije Lo Kaša



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Italije Karla Lo Kaša kom se zahvalio na ličnom trudu i angažovanju na unapređenju saradnje u oblasti odbrane naših dveju zemalja, koja prati razvoj ukupnih bilateralnih odnosa koje karakteriše snažno strateško partnerstvo.

Ministar Stefanović podsetio je da je u prethodnom periodu realizovan veliki broj aktivnosti bilateralne vojne saradnje, uključujući i dve posete ministra odbrane Italije Lorenca Gverinija Srbiji u decembru 2020. i martu 2022. godine. On je istakao i da će saradnja u oblasti odbrane nastaviti da se kreće uzlaznom putanjom i u narednom periodu realizacijom aktivnosti u težišnim oblastima, kao što su vojno-vojna, zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama, vojnoekonomska, vojnoobrazovna i vojnomedicinska saradnja.

Ambasador Lo Kašo istakao je da je susretima na visokom nivou izgrađena stabilna osnova za unapređenje saradnje u svim oblastima i ukazao na interes italijanske strane za produbljivanje bilateralne vojne saradnje, za šta postoje značajni potencijali. Italija će nastaviti da bude prijatelj i partner Republici Srbiji, rekao je ambasador Lo Kašo, posebno pružajući podršku Srbiji u procesu evropskih integracija.