Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
30.04.2022.

Predsednik Vučić stigao na aerodrom „Pukovnik pilot Milenko Pavlović“



Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić upravo je stigao na vojni aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, gde će prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije „ŠTIT 2022“.

Predsednika Vučića koji je primio raport pred počasnom jedinicom Garde, dočekali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

O spremnosti jedinica za izvođenje prikaza ministra odbrane i načelnika Generalštaba izvestili su komandant RV i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, i komandanti 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije brigadni generali Nenad Zonić i Miroslav Talijan.

Predsednik Republike Aleksandar Vučić dao je odobrenje komandantu prikaza brigadnom generalu Željku Biliću da prikaz počne.

Na prikazu sposobnosti Vojske Srbije „ŠTIT 2022“ koji Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizuju danas na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, učestvuje više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava borbene tehnike kao i više od 60 aviona, helikoptera i daljinski upravljivih vazduhoplova.