Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
02.11.2021.

Predstavljeni rezultati prvih godinu dana rada Vlade



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Palati „Srbija“ predstavljanju rezultata prvih godinu dana rada Vlade. Predstavljajući rezultate, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je da je Vlada bila suočena sa velikim izazovima i da je radila u veoma teškim okolnostima, ali da je zadovoljna, jer je sačuvana ekonomska stabilnost.

Prema njenim rečima, najveći izazovi sa kojima se njen kabinet suočio u prethodnih godinu dana bili su pandemija kovida koja je nastavljena, nestabilnost prouzrokovana provokacijama Prištine i napadima na Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i neočekivana energetska kriza koja je usledila paralelno sa pandemijom, a koja predstavlja dodatni i ogroman udarac na ekonomiju.

- Zadovoljna sam rezultatima, mislim da i građani treba da budu zadovoljni, jer smo sačuvali ekonomsku stabilnost, pre svega radna mesta. Kod nas, za razliku od drugih zemalja u svetu, nezaposlenost nije rasla, rasla je zaposlenost, imamo veći priliv stranih investicija, rast plata, penzija, nastavili smo infrastrukturne projekte – istakla je premijerka Brnabić.

Govoreći o pandemiji kovida, predsednica Vlade je navela da se očekivalo da će ona biti smanjena tokom 2021. godine, ali da to nije bio slučaj. Ipak, kako je istakla, postoji velika razlika, u odnosu na prošlu godinu, a to je postojanje vakcine.

- Paralelno sa pandemijom započela je i energetska kriza koju niko nije očekivao, ali koja je neviđenih razmera i koja je udarac na ekonomiju u svetu i prirodno preliva se i kod nas - rekla je premijerka.

Naglašavajući da je Vlada bila suočena i sa nestabilnošću prouzrokovanom ponašanjem privremenih prištinskih institucija, Brnabić je navela da je u suočavanju sa problemima u vezi južne srpske pokrajine, Vlada imala ogromnu pomoć i podršku predsednika Aleksandra Vučića.

- Verujem da naši rezultati govore da smo u teškim okolnostima dali sve od sebe, da smo se i srcem i dušom borili za našu Srbiju i za sve naše građane i za naš narod i da smo u teškim okolnostima ipak postigli impresivne rezultate i da ćemo, na kraju krajeva, dok god traje mandat ove Vlade ovako nastaviti da radimo – rekla je na kraju obraćanja predsednica Vlade Brnabić zahvaljujući se svim ministrima u Vladi.