Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
02.11.2021.

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Godfrijem o nastavku saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane.

Ministar Stefanović istakao je da naša zemlja visoko vrednuje dosadašnju saradnju u oblasti zajedničkih vojnih vežbi i obuka, kao i donacije američke strane za sistem odbrane Republike Srbije. On je ocenio da je bilateralna vojna saradnja dobra i usmerena ka podizanju operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Ministar odbrane naveo je da Srbija nastavlja da vodi balansiranu politiku odbrane i neprestano radi na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa svojim dugoročnim strateškim opredeljenjem  vojne neutralnosti.

Ambasador SAD Godfri izrazio je uverenje da će Srbija i Sjedinjene Američke Države u narednom periodu podići saradnju i na viši nivo u oblasti odbrane, u svim segmentima od zajedničkog interesa. Današnjem sastanku prisustvovao je i novoimenovani zamenik ambasadora SAD u Beogradu Džon Ginkel.