Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
29.09.2018.

Ministar Vulin: Srbija napreduje, a njena Vojska će čuvati njen mir



Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas centralnom i komemorativnom skupu povodom jubileja - 100 godina od proboja Solunskog fronta koji je održan na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik.

Ministar Vulin, istakao je tom prilikom, da srpski narod, iznad svega, ceni mir, ali isto tako zna da nema mira bez slobode.

- Sloboda je najviša vrednost našeg naroda i kao pre sto godina, tako i danas, onaj ko misli da može da oduzme slobodu Srbima treba da zna da to, jednostavno, nije moguće. Da bi bili sigurni, da bi bili slobodni, odlučivali o sebi i sudbini svoje dece, moramo da imamo snažnu i sigurnu državu, kao što moramo da imamo snažnu, zadovoljnu i jaku Vojsku – naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije se oslanja na tradicije naših slavnih predaka, Vojska Srbije nastavlja tradicije borbe za slobodu, Vojska Srbije se unapređuje, naoružava, oprema kako bi bila sigurna brana svakome ko pomisli da sa Srbijom može da razgovara jezikom sile.

- Srbija napreduje, Srbija se razvija, a njena Vojska će čuvati njen mir. Slava našim precima, velikoj uspomeni onih koji su bili pre nas i zbog kojih smo mi vredni ponavljanja –poručio je ministar Vulin.

Obeležavanju stogodišnjice jednog od najslavnijih trenutaka srpske istorije, koji se u svetu pamti kao simbol velike hrabrosti i požrtvovanosti srpskog naroda, prisustvovali su izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića Nikola Selaković, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Vlade Francuske i grčkog predsednika, kao i mnogobrojni posetioci.