Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.04.2016.

Promenadni defile orkestra Garde Vojske Srbije



Promenadni defile orkestra Garde Vojske SrbijePovodom obeležavanja Dana Vojske Srbije – 23. aprila, Reprezentativni orkestar Garde izveo je danas promenadni defile u Beogradu.

Građani Beograda uživali su u interpretacijama starih srpskih marševa i ostalih popularnih kompozicija, od spomenika Knezu Mihailu do Kalemegdana.

Promenadni defile počeo je kompozicijom „Marš na Drinu“, a centrom prestonice potom su se čuli zvuci marševa Kralja Milana Obrenovića, Srpska dvorska straža, Diksi parada, Kraljeva Garda i ostalih kompozicija.

Publika, na ulici i na prozorima okolnih zgrada, aplauzom je nagradila svaki Promenadni defile orkestra Garde Vojske Srbijeodsvirani takt, a mnogi prolaznici zastali su kako bi okom kamere zabeležili defile orkestra Garde. Najveću radost i oduševljenje pokazivali su najmlađi. Razigrani budući đaci prvaci, drugovi Aleksandar i Nikola, srećni su jer se njihova današnja šetnja Beogradom pretvorila u „koncert lepe muzike“.

- Lepa je muzika koju sviraju i lepe su im uniforme, ali čini mi se da im je baš vruće, zabrinut je Aleksandar, dok je Nikola s oduševljenjem pokušavao da prati korak članova Reprezentativnog orkestra Garde uz zvuk doboša.

Dan Vojske Srbije tradicionalno se proslavlja svake godine organizovanjem aktivnosti i manifestacija na nivou Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u zemlji, kao i nizom svečanosti u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije u inostranstvu.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA