Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.01.2016.

Obilazak baze Istočni Mojstir




Pripadnici Prve brigade Kopnene vojske angažovani su na poslovima obezbeđenja administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti u Odseku Sever i taj posao obavljaju neprekidno bez obzira na novogodišnje praznike.

Prvog dana 2016. godine naše vojnike tradicionalno su obišli ministar odbrane Bratislav Gašić u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, načelnika Uprave za operativne poslove GŠ general-majora Vojina Č. Jondića i komandanta Prve brigade Kopnene vojske brigadnog generala Željka Petrovića.

 Ove godine ministar je posetio bazu Istočni Mojstir, jednu od osam koje se nalaze u Odseku Sever, blizu istoimenog srpskog sela u opštini Tutin na nadmorskoj visini od 1120 metara. Ovo je jedna od brojnih baza u kojima su angažovani pripadnici Vojske Srbije koji zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova obezbeđuju administrativnu liniju prema KiM. 

Komandant tog odseka major Vladan Kolarić kaže da je baza Istočni Mojstir specifična po tome jer je izdvojena od svih ostalih i nalazi se na krajnjem desnom krilu Odseka Sever. Komandir baze je major Milan Grković.

Ministar odbrane je pripadnicima Baze poželeo srećnu novu godinu i uspešan rad.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA