Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.04.2014.

Završetak međunarodne edukativne radionice za obuku nastavnog osoblja



U amfiteatru Centra za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije danas su svečano uručeni sertifikati polaznicima Osme godišnje multinacionalne edukativne radionice „Novi studenti, nove metode, nove procene”, za obuku nastavnog osoblja, čiji je cilj unapređenje sposobnosti nastavnika za transfer znanja u oblasti vojnog obrazovanja.

Čestitajući polaznicma na uspešnom radu, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić izrazio je zadovoljstvo rezultatima radionice, ali istovremeno i nadanje da će u svojim budućim profesionalnim aktivnostima sa novim znanjima ostvariti još bolje rezultate.

- Naša zemlja veliku pažnju posvećuje edukaciji i sticanju znanja, u to najviše verujemo i na tome puno radimo i ono što znamo želimo da podelimo sa vama, ali želimo i da učimo od vas – istakao je general Jevtić, ukazujući na činjenicu da se u našim vojnim školama, na svim nivoima, školuju polaznici iz više zemalja.

Džon Kejn, predstavnik Konzorcijum NATO Programa „Partnerstvo za mir“, koji je uz Univerzitet odbrane organizator skupa,  zahvalio je domaćinima na gostoprimstvu, naglašavajući da je kritičko mišljenje ključ edukacije, a oni koji su učestvovali u radionici su oni koji mogu uticati na poboljšanje rada svojih institucija. On je, takođe, zahvalio učesnicima na prilici za razmenu ideja, znanja i iskustava.

Reč je o prvoj radionici organizovanoj u Jugoistočnoj Evropi na kojoj su učestvovali predstavnici iz Jermenije, Azerbejdžana, Makedonije, Gruzije, Jordana, Kazahstana, Mauritanije, Moldavije, Mongolije i Ukrajine, kao i tri predstavnika iz RepublikeSrbije, uz nastvanike iz Kanade, Nemačke, Moldavije, Rumunije, Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Država.