Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.08.2013.

Dodeljeni ključevi stanova pripadnicima sistema odbrane



U naselju „Stepa Stepanović“, u objektima 2G, 2D i 2Đ, danas je dodeljeno 54 ključa novoizgrađenih stanova za pripadnike sistema odbrane. Ključeve je dodelio načelnik Uprave za infrastrukturu Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane pukovnik Milan Sladoje. Današnjom podelom ključeva Ministarstvo odbrane nastavlja realizaciju projekta „Stepa Stepanović“, zajedno s Građevinskom direkcijom Srbije, a do sada je useljeno 348 stanova od ugovorena 723.

Pukovnik Željko Obradović iz Uprave vojne policije Generalštaba Vojske Srbije čekao je stan 23 godine. Radio je i živeo u Pančevu, Podgorici, Zagrebu i Sarajevu. Oženjen je i ima tri ćerke.

- Od svih članova moje porodice najsrećnija je supruga. Stan je trosoban i pokušaćemo da se rasporedimo jer, znate, za veliku porodicu stan je uvek mali. Ali nema veze, biće sve dobro, rekao je pukovnik Obradović.

Potpukovnik Zoran Rašković, zaposlen u Upravi za infrastrukturu Sektora za materijalne resurse, dobio je trosoban stan posle 22 godine aktivne službe u sistemu odbrane.

- Posle niza godina podstanarskog života, došao je i taj dugo željeni dan. Supruga, sin, ćerka i ja ćemo lako opremiti stan, jer je svako već izabrao svoju sobu, rekao je potpukovnik Rašković, dok je njegova supruga dodala da su deca danas najsrećnija, jer su jedva dočekali da imaju svoj prostor.

Na teritoriji nekadašnje kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“, na 42 hektara površine, gradi se poslovno-stambeni kompleks koji obuhvata 4.616 stanova, 156 lokala, 1.430 garažnih i 3.300 otvorenih parking mesta.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
  • Изјава потпуковника Зорана Рашковића [FLV] 
  • Изјава пуковника Жељка Обрадовића [FLV] 
  • Додела кључева [FLV]