Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.09.2012.

Konferencija za novinare Medija centra „Odbrana“



Medija centar „Odbrana“ održaće konferenciju za novinare u ponedeljak 1. oktobra u 13.00 časova u Domu Vojske Srbije (Braće Jugovića 19) na kojoj će najaviti programske aktivnosti ustanove do kraja godine (likovne izložbe u Galeriji Doma vojske, muzičke programe i izdavačku delatnost uoči predstojećeg Sajma knjiga u Beogradu).

Novinarima će se obratiti predstavnici muzeja sa kojima je MC „Odbrana“ uspostavio saradnju u pripremi i organizaciji izložbi u Velikoj galeriji Doma vojske: Nina Krstić, direktorka Muzeja naivne i marginalne umetnosti Jagodina, Anica Medaković, direktorka Gradskog muzeja Vršac, Miodrag Đorđević, direktor Narodnog muzeja Požarevac, potpukovnik Slavoljub Marković, direktor MC „Odbrana“ i Dragana Marković, glavna urednica izdavačke delatnosti MC „Odbrana“.

Na konferenciji će posebno biti predstavljena akcija „Mesec knjige“ koja će se od 1. do 28. oktobra održati u Domu Vojske Srbije, na štandu MC „Odbrana“ na 57. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu od 21. do 28. oktobra i u prodavnici „Vojna knjiga“ ( Vase Čarapića 22).

Tom prilikom, predstavnicima medija će biti omogućeno da obiđu izložbene i salonske prostore Doma vojske, a prvi put će moći da vide i depo likovne zbirke Galerije Doma Vojske koji je nedavno potpuno renoviran. U depou se čuva više od 1.500 umetničkih dela nastalih uglavnom u drugoj polovini 20. veka.

Molimo vas da akreditacije dostavite na mejl: jovana.pesic@mod.gov.rs. Osoba za kontakt je Jovana Pešić, tel. 064 8080 145.