Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.08.2010.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije obišao Prvu brigadu Kopnene vojske



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Miloje Miletić, obišao je danas sa saradnicima jedinice Prve brigade Kopnene vojske. Obilazak je počeo u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici, zatim je delegacija Generalštaba obišla kasarnu „Bačka“ u Bačkoj Topoli, a aktivnost je završena obilaskom novosadskih kasarni „Jugovićevo“ i „Tvrđava“.

Komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Ljubiša Diković i zamenik komandanta Prve brigade KoV, pukovnik Željko Tramošljika, izvestili su načelnika Generalštaba Vojske Srbije o stanju u jednici i planiranim zadacima.

"Cilj obilaska je da utvrdimo u kojom meri se realizuju zadaci u održavanju i unapređivanju operativnih sposobnosti i da steknemo uvid u dostignuti nivo profesionalizacije, pri čemu je važan i broj primljenih profesionalnih vojnika, ali i u kojoj meri smo spremni da prihvatimo novi način rada koji zahteva profesionalizacija i da prevaziđemo probleme koje donosi ovaj proces“, istakao je general Miletić tom prilikom. On je dodao da se na ovaj način traga za najracionalnijim rešenjima tih problema.
Načelnik Generalštaba podsetio je na značaj neprekidnog usavršavanja priradnika Vojske Srbije, naglasivši značaj stručne osposobljenosti, fizičke obuke i poznavanja engleskog jezika.

General Miletić istakao je da iskustvo pokazuje da su žene koje su odskora u profesionalnom sastavu naše Vojske podjednako sposobne za mnoge dužnosti koje su smatrane tradicionalno muškim zanimanjima.

Nakon obilaska jedinica definisane su mere za unapređenje postojećeg stanja.