Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.10.2024.

Otvoren Kurs za dužnosti organa finansijske službe u bataljonu i brigadi



U organizaciji Sektora za budžet i finansije Ministarstva odbrane danas je u Računovodstvenom centru otvoren Kurs za dužnosti organa finansijske službe u bataljonu i brigadi.

Kurs pohađaju pripadnici finansijske službe iz organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i komandi, jedinica i ustanova Vojske Srbije.

Otvarajući kurs, pukovnik dr Tomislav Radivojević istakao je značaj stalnog usavršavanja kadra finansijske službe u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. On je, tom prilikom, dodao da je cilj navedenog usavršavanja obnavljanje i usvajanje novih znanja iz oblasti finansijskog sistema Republike Srbije, a radi uspešnog obavljanja dužnosti iz nadležnosti finansijske funkcije u jedinicama i ustanovama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Programom kursa obuhvaćeni su sistem finansijske službe u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, računovodstveni informacioni sistem, finansijska kontrola i revizija, donošenje i izmena finansijskog plana, popis imovine i obaveza, informacioni sistem za plate, naknade i druga primanja, devizno poslovanje, naknada štete i uloga Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika u sistemu finansijske službe.
photoFOTO GALERIJA