Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.10.2024.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije na 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga



Medija centar „Odbrana“ Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, na 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, nastavlja tradiciju predstavljanja svojih izdanja. Renomirani vojni izdavač za ljubitelje pisane reči pripremio je bogat i tematski raznovrsan izdavački program koji će predstaviti na tradicionalno veoma posećenim promocijama na kojima će gostovati brojni autori.

U znaku slogana „Reč je slobodna“, kojim je predstavljena Republika Kuba, kao počasni gost sajamske manifestacije, posetioci štanda Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, smeštenog u Hali 1, imaju priliku da, osim stručno profilisane literature iz oblasti vojne tehnike i udžbenika za potrebe Univerziteta odbrane, pronađu i veliki broj knjiga namenjenih široj čitalačkoj publici. O 22 nova izdanja iz različitih edicija, koje obuhvataju istoriju, geopolitiku, vojnu tehniku i publicistiku, osim predstavnika izdavača, govoriće i autori i recenzenti.

Na 67. Međunarodnom beogradskom sajmu učestvuje više od 400 izdavača, a Medija centar „Odbrana“, kao jedini izdavač iz sistema odbrane, osim novih izdanja, predstaviće i katalog Umetničke zbirke Doma Vojske Srbije, kao i deo štampanog materijala koji je pratio izložbene postavke u galerijskom prostoru Doma Vojske Srbije.

Vojnofilmski centar „Zastava film“ svakodnevno će na štandu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prikazivati najznačnija filmska ostvarenja iz sopstvene produkcije, a u okviru promocije delova sistema odbrane predstaviće se i Univerzitet odbrane.

Program aktivnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga možete pogledati ovde.
photoFOTO GALERIJA