Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.10.2024.

Ministar Gašić na Svečanoj akademiji povodom Dana oslobođenja Kruševca



Ministar odbrane Bratislav Gašić prisustvovao je večeras svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana oslobođenja Kruševca u Prvom i Drugom svetskom ratu, u Kruševačkom pozorištu.

Svečanoj akademiji prisustvovali su šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije brigadni general Slavko Rakić, gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović, predstavnici SUBNOR-a i brojni gosti.

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Kruševca istakao je da je vredelo stradati i braniti zemlju i zahvalio je precima koji su se borili za otadžbinu.

- Danas kada praštamo, pamtimo. Baš danas, kada istoriju i svet podsećamo da nije ratovanje kada se brani svoj kućni prag. To je borba za slobodu. I zato danas Kruševac postoji. Grad koji podjednako grli duše i mrtvih i živih, grad sećanja, savremene sadašnjosti i grad budućnosti. Ponosni smo što danas imamo priliku da odgovorno i požrtvovano nastavimo jednu novu borbu za nove investicije i nova radna mesta – rekao je Manojlović.

On je, tom prilikom, uručio zahvalnice učesnicima Narodnooslobodilačkog rata Rašku Jočiću i Vojsilavu Stankoviću.

Svečanu akademiju uveličao je nastup umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, a publika je bila u prilici da pogleda film o Kruševcu od njegovog osnivanja do današnjih dana.
photoFOTO GALERIJA
videoVIDEO GALERIJA
14.10.2024
mp4 (209,83 MB)
Svečanost
14.10.2024
mp4 (367,96 MB)
Obraćanje gradonačelnika Manojlovića