Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.10.2024.

Završen Treći modul Regionalnog strategijskog liderskog kursa



Svečanost povodom završetka Trećeg modula Regionalnog strategijskog liderskog kursa održana je večeras u Beogradu. Ovaj trodnevni Kurs koji je realizovan u organizaciji Univerziteta odbrane, imao je za cilj podsticanje i unapređenje saradnje sa zemljama Zapadnog Balkana i Republikom Austrijom.

Polaznici kursa razgovarali su o sveobuhvatnom i strateškom pristupu regionalnoj odbrambenoj saradnji u oblasti visokog vojnog obrazovanja i usavršavanja, aktuelnim međunarodnim odnosima, bezbednosnim izazovima i pretnjama.
 
Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane Predrag Bandić čestitao je svim učesnicima i organizatorima  kursa istakavši njegov značaj za lidere u regionu.
 
- Iskreno sam uveren da je i ovaj kurs uspeo da dostigne svoj realni cilj, a to je da postignemo jaču, snažniju mrežu između lidera u regionu i da ojačamo međusobnu saradnju – rekao je pomoćnik ministra Bandić.

Komandant Nacionalne odbrambene akademije Austrije general Erih Čitkovic i direktor ovog kursa dr Volfgang Bauman obratili su se učesnicima zahvalivši se svima na saradnji i izuzetnom angazovanju tokom realizacije Trećeg modula Regionalnog strategijskog liderskog kursa, a tom prilikom general Čitkovic uručio je sertifikate.

Realizacija Trećeg modula Regionalnog strategijskog liderskog kursa predviđena je Planom međunarodne saradnje Ministarstva odbrane za 2024. godinu i na osnovu rezultata sastanaka ministara odbrane Republike Austrije i zemalja Zapadnog Balkana u „Grac formatu”.
 
photoFOTO GALERIJA