Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.09.2024.

Održana sednica Vlade Srbije na kojoj je razmatrano obavezno služenje vojnog roka



Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sednici Vlade i drugoj vanrednoj sednici Republičkog štaba za vanredne situacije na poziv Vlade Srbije.

Sednici su prisustvovali ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Predsednik Vučić  zahvalio  je ministrima koji su na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije podržali Predlog zaključka o obrazovanju radne grupe za razmatranje aktivnosti i mera u cilju aktiviranja obaveze služenja vojnog roka.

- Istakao sam da je to za Srbiju velika stvar, ne samo za odbranu zemlje, već i zbog toga što će mladim ljudima osnažiti osećaj odgovornosti i ozbiljnosti, koja će im biti potrebna za sve ono sa čime će se susretati i u civilnom životu. Posebnu korist od obaveznog služenja vojnog roka imaće i gradovi i opštine u kojima su kasarne, jer će ti krajevi ekonomski da se podignu i još brže da napreduju i da se razviju - napisao je predsednik Srbije na svom Instagram nalogu.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
20.09.2024
mp4 (39,46 MB)
Sednica Vlade