Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.09.2024.

Angažovanje inžinjerijskih jedinica Vojske Srbije i NG Ohaja



U okviru projekta iz Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja, inžinjerijske jedinice Vojske Srbije i ove američke savezne države prethodne dve nedelje zajednički su se angažovale na izvođenju inžinjerijskih radova na poligonu „Borovac“.

Ova aktivnost je realizovana kroz predavanja, razmenu iskustava i praktičan rad na inžinjerijskom uređenju vojnog objekta, uz korišćenje savremenih inžinjerijskih mašina na upotrebi u Vojsci Srbije.

Osim koristi u vidu unapređenja infrastrukture na poligonu, realizacijom ovih radova unapređuje se i osposobljenost pripadnika inžinjerijskih jedinica za izvršavanje zadataka koji ih mogu očekivati u operacijama, kao što su savlađivanje i otklanjanje prepreka na terenu, izgradnja kampova, zaklona i skloništa, te izgradnja i održavanje puteva.

Vojska Srbije sa Nacionalnom gardom Ohaja ostvaruje uspešnu saradnju u brojnim oblastima u kojima je prepoznat zajednički interes, a koje su u funkciji unapređenja sposobnosti i interoperabilnosti jedinica i razvoja ukupnih vojno-vojnih odnosa Republike Srbije sa Sjedinjenim Američkim Državama.
photoFOTOGALERIJA