Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.09.2024.

Ministar Gašić poručio Ponošu: U srpskim kasarnama su vojnici, a ne miševi



Reagujući na uvredljivu objavu narodnog poslanika Zdravka Ponoša na društvenoj mreži „X“ upućenu predsedniku Republike i pripadnicima Vojske Srbije, ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da u srpskim kasarnama svojoj zemlji služe vojnici - patriote, ljudi čelične volje i velike hrabrosti, a ne miševi kako ih naziva nekadašnji načelnik Generalštaba.

- Mogao je predsednik Vučić da odsedne u bilo kom hotelu u lozničkom kraju, ali je izabrao, da tokom boravka tamo, svoje državničke dužnosti obavlja u prostoru u kome svakodnevno rade starešine naše vojske. On je time ukazao poštovanje vojsci kojoj, prema slovu Ustava, komanduje u miru i ratu. Pokazao im je ljubav i čovečnost, upravo sve one osobine koje Zdravko Ponoš nikada nije imao – izjavio je ministar odbrane.

Gašić je ukazao na činjenicu da će predsednik Vučić najveći deo svog vremena u Podrinju, Mačvi i Rađevini upravo provesti u razgovoru sa građanima i biti spreman da odgovori na sva pitanja i podeli njihove brige.

- Razumljiv je Ponošev očaj kada vidi kako se obnavlja i jača vojska koju je on tako marljivo uništavao tokom svog žalosnog mandata. Gnevan je jer Vučić gradi i otvara kasarne za Vojsku Srbije, a on ih je zatvarao i proglašavao „neperspektivnim“. Međutim, ni takvo stanje svesti ne može opravdati sramotnu izjavu da se, u kasarni koja nosi ime dečaka heroja Velikog rata Momčila Gavrića, među svojim vojnicima, u svojoj zemlji krije njihov vrhovni komandant. Predsednik Vučić je na svom, među svojima! – naglasio je ministar Bratislav Gašić.