Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.09.2024.

Srpski vazduhoplovni sistemi i bespilotne letelice na sajmu u Egiptu



Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju predvode pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, boravi u poseti „Međunarodnom egipatskom sajmu vazduhoplovstva 2024“. 
Naš štand na sajmu danas je posetio ambasador Republike Srbije u AR Egipat Miroslav Šestović. 

Ministar odbrane Egipta general Abdel Madžid Sakr, u pratnji komandanta Vazduhoplovnih snaga vazduhoplovnog maršala Mahmud Fuad Abd El-Gavada, sastao se sa našom delegacijom na štandu preduzeća „Jugoimport SDPR“. Tom prilikom predstavljeni su im razvojni projekti naše domaće industrije i vođeni su razgovori o unapređenju dosadašnje saradnje. 

U nastavku posete planirani su sastanci na kojima će se detaljnije razgovarati o stepenu realizacije prethodno dogovorenih projekata i daljim koracima za nastavak saradnje. 
Cilj nastupa Srbije na Međunarodnom sajmu u Egiptu je prikaz dostignuća „Jugoimport SDPR“, Vojnotehničkog instituta, kao i kooperanata iz Republike Srbije u oblasti avio-industrije i besposadnih platformi. 

Na štandu su izložena sredstva iz razvojnog i proizvodnog programa „Jugoimporta SDPR“, kao i sredstva iz razvoja Vojnotehničkog instituta i preduzeća Grupacije OIS: "kobac", "vrabac", dron "komarac", "obad", "osica", "senka", bespilotni helikopter "stršljen", kiler dron "gavran", avioni "sova", "lasta" i drugi. 

Međunarodni egipatski sajam vazduhoplovstva održava se od 3. do 5. septembra i okupio je izuzetno veliki broj izlagača.
photoFOTOGALERIJA