Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.07.2024.

Održane bilateralne konsultacije u oblasti odbrane sa Republikom Bugarskom



Delegacija Ministarstva odbrane, koju je predvodio vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, realizovala je bilateralne konsultacije u oblasti odbrane sa delegacijom Ministarstva odbrane Republike Bugarske.

Bugarsku delegaciju predvodio je direktor Direkcije za politiku odbrane i planiranje brigadni general Ljubomir Monov.

Tom prilikom, analizirana je saradnja u oblasti odbrane u prethodnom periodu i razgovarano o mogućim modalitetima saradnje u budućnosti, kako na bilateralnom, tako i na regionalnom nivou. Takođe je naglašen uzlazni trend u broju zajedničkih aktivnosti i oblastima saradnje.

Obe strane saglasile su se da postoje obostrane namere da se jača međusobno poverenje i očuva mir u regionu, u aktuelnom globalnom bezbednosnom kontekstu. Tom prilikom, istaknut je značaj ovakvih susreta kao prilika da se u neposrednom kontaktu razmene mišljenja o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, analiziraju dosadašnji rezultati i razgovara o mogućnostima daljeg pravca razvoja saradnje u oblasti odbrane.

Po završetku konsultacija konstatovano je da aktivnosti iz Plana bilateralne vojne saradnje za 2024. godinu otvaraju mogućnosti za njeno dalje kvalitativno unapređenje, kao i jačanje sveukupnih odnosa između dve zemlje.
photoFOTOGALERIJA