Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.07.2024.

Vojska Srbije postavila most do Velikog ratnog ostrva



Pripadnici pontonirskih jedinica Vojske Srbije iz sastava Rečne flotile postavili su tokom vikenda pontonski most od Zemunskog keja do Velikog ratnog ostrva.

Most je danas na upotrebu predat turističko-kulturnoj organizaciji Gradske opštine Zemun, čime je građanima omogućen nesmetan pristup popularnoj dunavskoj plaži Lido.

Pontonski most je nosivosti 20 tona, dužine 367,5 metara i moći će da ga koriste pešaci i vozila za potrebe uređenja plaže. O njegovoj sigurnosti i održavanju tokom kupališne sezone brinuće pontoniri Rečne flotile koji su i uspostavili mostovno mesto prelaza.

Oni su prevoženje elemenata mosta iz Šapca i njegovo postavljanje iskoristili za dodatno uvežbavanje radnji i postupaka na reci, unapređujući pritom osposobljenost za realizaciju namenskih zadataka pontonirskih jedinica Vojske Srbije.

Toplotni talas koji je zahvatio našu zemlju i visoke temperature nisu sprečili pripadnike Vojske Srbije u premošćavanju Dunava, a kao i ranijih godina, pontonski most će biti u funkciji do kraja letnje sezone, kada sledi njegovo rasklapanje i prevoženje u matični garnizon.
photoFOTOGALERIJA