Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.07.2024.

Interni konkurs za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira u Vojnu bolnicu Novi Sad



MINISTARSTVO ODBRANE
REPUBLIKE SRBIJE
UPRAVA ZA VOJNO ZDRAVSTVO


raspisuje

INTERNI KONKURS
 
za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme:

u Vojnu bolnicu Novi Sad Uprave za vojno zdravstvo

radi popune radnih mesta:
  1. medicinski tehničar, Odeljenje primarne zdravstvene zaštite, Vojna bolnica Novi Sad, UVZ MO RS, VES PS11P, FČ starijeg vodnika prve klase, NG 18, mesto službovanja Novi Sad,1 izvršilac;
  2. komandir odeljenja, Odeljenje za održavanje Logistički vod, Vojna bolnica Novi Sad, UVZ M4 RS, VES PKOOT, FČ starijeg vodnika prve klase, HF 18, mesto službovanja Novi Sad, 1 izvršilac.
USLOVI KONKURSA

Na konkursu mogu učestvovati civilna lica na službi u Vojsci Srbije koji ispunjavaju sledeće uslove:

a) Opšti uslovi:
  • da su punoletni;
  • da su državljani Republike Srbije;
  • da su zdravstveno i psihofizički sposobni za službu u Vojsci Srbije;
  • da imaju stečeno četvorogodišnje srednje obrazovanje;
  • da im ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa;
  • da se protiv njih ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti;
  • da nisu osuđivani na kaznu zatvora od najmanje šest meseci,
  • da nisu stariji od 40 godina;
  • da su bezbednosno provereni i da nemaju bezbednosnih smetnji za prijem u profesionalnu vojnu službu, a u skladu sa propisima kojima je uređeno vršenje bezbednosne provere u Ministarstvu odbrane.
  • da su završili odgovarajuću vojnu obuku sa oružjem.
b) Posebni uslovi:
  • da su u službi civilnog lica proveli najmanje dve godine;
  • da u toku službe nisu negativno ocenjeni i da imaju prosek službenih ocena najmanje „ističe se”;
  • da imaju preporuku starešine na položaju komandanta bataljona, njemu ravnom ili višem položaju, odnosno neposredno pretpostavljenog rukovodioca;
za radno mesto pod rednim brojem 1:
  • da imaju srednje obrazovanje u trajanju od četiri godine, obrazovni profil medicinska sestra – tehničar;
radno mesto pod rednim brojem 2:
  • da imaju srednje obrazovanje u trajanju od četiri godine, obrazovni profil: elektrotehničke ili mašinske struke.
I Izborni postupak:
 U izbornom postupku biće primenjeni kriterijumi propisani Odlukom o karijernom vođenju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije („Službeni vojni list”, br. 10/12, 6/14, 23/15, 30/17, 26/18, 19/19, 30/19, 17/20, 20/20, 5/21 - dr. propis, 38/21 i 12/23), a koji obuhvataju prosek ocena sa poslednjeg nivoa školovanja (do 40 bodova – proizvod konačne ocene i broja 8), proveru fizičkih sposobnosti kandidata (do 30 bodova – proizvod konačne ocene i broja 6), psihološku procenu kandidata (do 20 bodova – proizvod koeficijenta osnovne psihološke procene i broja 4), razgovor sa kandidatom (do 10 bodova).

Kandidati čije su prijave blagovremene, dopuštene, razumljive, potpune i uz koje su priloženi svi dokazi i koji ispunjavaju sve uslove za zaposlenje na formacijskom mestu za koje konkurišu biće upućeni na psihološku procenu kapaciteta u nadležne vojnozdravstvene ustanove. Navedena procena sprovodi se u skladu sa Stručnim uputstvom za psihološku selekciju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

O datumu, vremenu i mestu obavljanja procene psiholoških kapaciteta, kandidati će biti obavešteni telefonskim putem na brojeve telefona koje su naveli u svojim prijavama ili putem i-mejla na mejl adresi navedenoj u prijavi.

Kandidati koji ne zadovolje na psihološkoj proceni ili koji se ne odazovu pozivu da učestvuju u ovoj fazi izbornog postupka gube pravo na dalje učešće u izbornom postupku.

Sa kandidatima koji zadovolje procenu psiholoških kapaciteta biće obavljen razgovor.

O datumu, vremenu i mestu obavljanja razgovora kandidati će biti obavešteni telefonskim putem na brojeve telefona koje su naveli u svojim prijavama ili putem i-mejla na mejl adresi navedenoj u prijavi.

Kandidat koji sa najboljim rezultatom ispuni kriterijume za izbor biće upućen na medicinsko-zdravstvenu procenu u nadležnu vojnozdravstvenu ustanovu radi utvrđivanja zdravstvene sposobnosti za profesionalnu vojnu službu. Takođe, za izabranog kandidata sa najboljim rezultatom, uz njegovu pisanu saglasnost, biće izvršena bezbednosna procena u skladu sa Pravilnikom o bezbednosnim proverama lica koje obavlja Vojnobezbednosna agencija.

Ukoliko se kandidati ne odazovu u bilo kojoj fazi izbornog postupka gube pravo na dalje učešće o izbornom postupku.

II Mesto rada: Novi Sad
III Rok za podnošenje prijave na interni konkurs je osam dana i počinje da teče od narednog dana od dana oglašavanja u magazinu „Odbrana”.

IV Lice zaduženo za davanje obaveštenja o internom konkursu: kapetan prve klase Bojan Nikolić, telefon 021/4835-591 ili 511-591.

V Adresa na koju se podnosi prijava za interni konkurs:

Poštom na adresu Vojna bolnica Novi Sad, Trg vladike Nikolaja 5, Petrovaradin – Novi Sad, sa naznakom „za interni konkurs”. Lična dostava može se izvršiti na delovodstvu Uprave Vojne bolnice Novi Sad na navedenoj adresi (zgrada broj 34, prizemlje, kancelarija broj 7, radnim danom u vremenu od 8 do 15 časova).
 
VI Dokazi koji se prilažu na navedeni konkurs:

Uz prijavu u kojoj se navode osnovni lični podaci, adresa stanovanja, kontakt telefon, lična internet adresa, kandidati pored kratke biografije prilažu i sledeće:
  • original ili overenu kopiju diplome kojom se potvrđuje zahtevana stručna sprema;
  • original ili overenu kopiju svedočanstava za završen svaki razred srednje škole;
  • uverenje o državljanstvu (ne starije od šest meseci);
  • izvod iz matične knjige rođenih (ako nije novi obrazac - ne starije od šest meseci);
  • uverenje nadležnog suda, da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela, za koje se goni po službenoj dužnosti (ne starije od b meseci);
  • uverenje nadležnog organa MUP-a da kandidat nije krivična osuđivan, kaznom zatvora u trajanju od najmanje šest meseci;
  • pozitivnu preporuku starešine na položaju komandanta bataljona – diviziona, ili starešine njemu ravnom ili višeg položaja, odnosno neposredno pretpostavljenog rukovodioca;
  • potvrdu/uverenje Centra ministarstva odbrane prema mestu prebivališta da su kandidati završili odgovarajuću vojnu obuku sa oružjem;
  • karton osnovnih ličnih podataka (KOLP).
Svi dokazi prilažu se u originalu ili y kopiji koja je overena kod javnog beležnika. Izuzetno, u gradovima i opštinama u kojima nisu imenovani javni beležnici, dokazi mogu biti overeni u sudovima i opštinskim upravama.
 
HAPOMEHE:
Neblagovremene, nedopuštene, nerazumljive ili nepotpune prijave i prijave uz koje nicy priloženi svi potrebni dokazi u originalu ili overenoj kopiji kod javnog beležnika ili u sudu, opštini, biće odbačene zaključkom.

Interni konkurs sprovodi Konkursna komisija koju imenuje ministar odbrane. Ovaj oglas objavljuje se na veb-stranici Ministarstva odbrane Republike Srbije i u magazinu „Odbrana”.