Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.06.2024.

Poseta delegacije Univerziteta nacionalne odbrane NR Kine



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas delegaciju Univerziteta nacionalne odbrane Narodnooslobodilačke armije Kine koja boravi u poseti našoj zemlji.

Kinesku delegaciju je predvodio dekan Akademije vojnog menadžmenta general-major Vu Fengming, a u njegovoj pratnji su bili najistaknutiji polaznici Kursa strategijskog komandovanja, koji se na Univerzitetu usavršavaju i pripremaju za najviše dužnosti u sistemu odbrane Narodne Republike Kine.

General Mojsilović je gostima, kojima su ovom prilikom predstavljeni organizacija, misije i zadaci Vojske Srbije, poželeo dobrodošlicu i ugodan boravak u Republici Srbiji, izražavajući zadovoljstvo ukupnim odnosima naših zemalja, zasnovanim na uzajamnom poštovanju, razumevanju i tradicionalnom prijateljstvu.

Visoki oficiri Narodnooslobodilačke armije Kine borave u našoj zemlji u okviru saradnje srpskog i kineskog univerziteta odbrane, a u nastavku će biti u prilici da posete i neke od jedinica Vojske Srbije u Beogradu i okolini.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.06.2024
mp4 (100,52 MB)
Poseta delegacije