Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.06.2024.

Vojna muška reprezentacija Srbije druga na 3. CISM Svetskom vojnom prvenstvu u basketu 3x3



Vojna muška reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto na 3. CISM Svetskom vojnom prvenstvu u basketu 3x3, održanom u Novom Sadu.

Članovi vicešampionske ekipe bili su potporučnik Nemanja Mitić iz komandne čete Komande Kopnene vojske, potporučnik Milan Milošević iz 35. artiljerijsko-raketnog diviziona PVO Treće brigade kopnene vojske, vodnik Dragoljub Šikman iz Oklopno-izviđačkog bataljona Kopnene vojske i desetar Petar Antunović iz Mešovite artiljerijske brigade Kopnene vojske.

Naša ekipa odigrala je šest odličnih utakmica, a u finalu je bila bolja ekipa vojne reprezentacije Francuske. Treće mesto osvojila je ekipa vojne reprezentacije Nemačke.

Zabeleženo je i učešće vojne ženske reprezentacije Srbije, u čijem su timu bile potporučnik Jovana Šikman iz Mešovite artiljerijske brigade Kopnene vojske, potporučnik Miona Miljković iz Tehničkog opitnog centra, kadet Medicinskog fakulteta VMA Mina Belić i učenica Srednje stručne vojne škole Milica Bakula. U ženskoj konkurenciji medalje su osvojile vojne ekipe Francuske, Belgije i Holandije.

Treneri ekipa bili su potporučnik Filip Pavlović i potporučnik Petar Đokić.

Za podijume ove prestižne sportske priredbe nadmetale su se vojne reprezentacije iz 20 država članica Međunarodnog saveta za vojne sportove CISM, koje su u 53 utakmice doprinele da turnir bude organizovan na najvišem nivou i da se najbolje ekipe popnu na pobednička postolja.
photoFOTOGALERIJA