Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.06.2024.

Poseta načelnika Generalštaba Oružanih snaga Azerbejdžana



Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, u trodnevnoj poseti našoj zemlji boravi načelnik Generalštaba Oružanih snaga Azerbejdžana general-pukovnik Karim Valijev.

General Valijev je danas posetio Generalštab Vojske Srbije, gde je s generalom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu i saradnji u oblasti odbrane.

U razgovoru je potvrđena opredeljenost obeju strana da se, prateći odlične odnose na najvišem državnom nivou, značajno intenzivira vojno-vojno saradnja u svim oblastima od zajedničkog interesa, a pre svega kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti kopnenih, vazduhoplovnih i specijalnih snaga.

Kao sfere saradnje koje mogu dati jasno vidljive i konkretne rezultate identifikovani su i proces izgradnje borbene gotovosti, operativno planiranje, humanitarno razminiranje i civilno-vojna saradnja, a izraženo je i zadovoljstvo što će pripadnici Oružanih snaga Azerbejdžana uzeti učešće na međunarodnim kursevima u organizaciji Vojske Srbije.

General Valijev je danas imao sastanak i s ministrom odbrane Bratislavom Gašićem, a sutra će mu biti predstavljeni kapaciteti i delokrug rada jedne od jedinica Vojske Srbije.

Ovakvi bilateralni susreti na visokom nivou doprinose međusobnom razumevanju i poverenju i daju značajan podsticaj unapređenju zajedničke saradnje u oblasti odbrane, koja za cilj ima izgradnju sposobnosti oružanih snaga.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
19.06.2024
mp4 (46,31 MB)
Poseta