Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.06.2024.

Saopštenje



Ministarstvo odbrane od uredništva dnevnog lista „Danas“ zahteva demanti i javno izvinjenje zbog fotografije potpukovnika Gorana Colića objavljene na naslovnoj strani tih dnevnih novina za 12. jun 2024. godine u pokušaju da se ilustruje tekst koji govori o drugoj osobi istog imena i prezimena.

Uz fotografiju našeg pripadnika, koja se pojavljuje i na unutrašnjim stranama ovog lista, njegovo ime se, u tabloidnom maniru, stavlja u kontekst dnevne politike što je nespojivo sa likom profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.

Objavljivanjem fotografije potpukovnika Colića, nekadašnjeg komandanta Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“, uz navedeni tekst, naneta je velika lična i profesionalna šteta starešini izuzetnih moralnih kvaliteta, ali i svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Stoga insistiramo da uredništvo „Danasa“ zbog navedenog propusta, a u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima, na naslovnoj strani izdanja za 13. jun 2024. godine objavi demanti i javno izvinjenje potpukovniku Goranu Coliću i svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.