Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.05.2024.

Poseta delegacije Ministarstva odbrane Srbije Mađarskoj



Delegacija Ministarstva odbrane, koju je predvodio vršilac dužnosti pomoćnika ministra za ljudske resurse Siniša Radović, boravila je u zvaničnoj poseti Republici Mađarskoj sa ciljem unapređenja muzejske delatnosti Ministarstva odbrane Srbije. 
U delegaciji su bili i predstavnici Vojnog muzeja i Muzeja vazduhoplovstva, a cilj posete  bio je osvrt na organizaciju rada i funkcionisanje Muzeja vojne istorije i vojnoistorijskog instituta u Budimpešti koji svoju delatnost obavlja u okviru Ministarstva odbrane Mađarske. 

Delegacija Ministarstva odbrane bila je u prilici da se upozna sa načinom rada Vojnog muzeja u sistemu odbrane Mađarske, razmeni iskustva, kao i da se upozna sa pojedinim ustanovama kulture Mađarske, i predmetima koje baštine, poput Budimske tvrđave, Centra Narodne odbrane „Balna“, zgrade bivše Vrhovne komande odbrane, Muzeja Sv. Ištvana Kiralija i izložbe Vojnoistorijskog muzeja „Hadimustra – sećanje na vekove mađarske vojne istorije“. 

Delegaciju Ministarstva odbrane  primio je i parlamentarni državni sekretar i zamenik ministra odbrane Mađarske Tomas Varga.
photoFOTOGALERIJA