Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.05.2024.

Obuka jedinica Brigade veze u terenskim uslovima



Jedinice Brigade veze nalaze se na višednevnom pokretnom logorovanju van mirnodopskih lokacija, u okviru kojeg realizuju kolektivnu obuku za izvršavanje namenskih zadataka u operacijama Vojske Srbije.

Obuka se realizuje radi daljeg unapređenja osposobljenosti profesionalnog sastava brigade za planiranje i realizaciju telekomunikaciono-informatičkog obezbeđenja komandi operativnog i strategijskog nivoa u svim uslovima. 

Tokom višednevnog boravka u terenskim uslovima, jedinice Brigade veze, uz stalni pokret, uvežbavaju procedure prilikom postavljanja pokretnih stanica telekomunikacija, kao i uspostavljanje i održavanje telekomunikaciono-informatičkih kapaciteta radio-relejnih, žičnih i radio komunikacija. Uvežbavaju se i taktičke radnje na maršu i primena mera maskiranja i borbenog osiguranja jedinice u zoni operacije.

U okviru realizacije pokretnog logorovanja proverava se i funkcionalnost telekomunikaciono-informacionog sistema u realnim vremenskim i prostornim uslovima, koja je, uz osposobljenost kadra informatičke i službe telekomunikacija, od izuzetnog značaja za efikasno komandovanje snagama Vojske Srbije u operacijama.
photoFOTOGALERIJA