Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.05.2024.

Održan 26. Memorijalni kup ,,Potpukovnik Goran Ostojić“



Delegacija Ministarstva odbrane, koju je predvodio pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse Siniša Radović, položila je danas venac kraj spomen obeležja potpukovniku Goranu Ostojiću u Jagodini u okviru 26. Memorijalnog kupa koji se organizuje u čast legendarnog komandanta 63. padobranske brigade potpukovnika Gorana Ostojića, koji je herojski dao život braneći svoju zemlju 1998. godine.

Vence kraj spomen biste položili su i članovi porodice Gorana Ostojića, delegacije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, 63. padobranske brigade, Udruženja veterana 63. padobranske brigade, predstavnici veteranskih udruženja i lokalne samouprave.

U okviru memorijala, demo skokovi, prikazi borilačkih veština i streličarstva, crteži osnovaca, borbe karatista, odbojkaša, plivača, stonotenisera i šahista, motociklističke trke, rok koncerti i seminari obeležili su još jedno sećanje na borca, padobranca, komandanta potpukovnika Gorana Ostojića.

Manifestaciju, već tradicionalno, organizuje Udruženje veterana 63. padobranske brigade na čijem je čelu pukovnik u penziji Vidoje Kovačević.

Demo skokovi pripadnika 63. padobranske brigade završeni su atraktivnim prizemljenjem na terene u školskom dvorištu OŠ „Goran Ostojić“ u Jagodini, gde su potom prikazali borilačke veštine. Mališani su oduševljeno pozdravili padobrance koji su u dvorište njihove škole spustili zastave Republike Srbije i 63. padobranske brigade i iskoristili priliku da se okušaju u streličarstvu. Gosti su tokom memorijala obišli izložbu likovnih radova učenika OŠ „Goran Ostojić“, nastalih na četvrtoj likovnoj koloniji.

Potpukovnik Goran Ostojić rođen je 1962. godine u Bačkom Dobrom Polju. Poginuo je 28. jula 1998. u rejonu Juničkih planina komandujući jedinicama 63. padobranske brigade u sprečavanju ilegalnog naoružavanja terorističkih snaga i njihovo ubacivanje iz Albanije na Kosovo i Metohiju.
photoFOTOGALERIJA