Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.05.2024.

Završeni prijemni ispiti za upis u Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu



Kandidati za upis u Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu „1300 kaplara“, koji su uspešno svaladali prvi deo selekcije, 22. i 23. maja polagali su prijemne ispite.

Preduslov izlazak na ovaj deo prijemnog ispita bila je provera fizičkih sposobnosti, tokom koje su kandidati pokazali svoje veštine savlađujući devet prepreka za određeno vreme na poligonu motoričkih sposobnosti.

Nakon fizičke provere, osmaci koji su se odlučili za upis u Vojnu gimnaziju, imali su proveru znanja iz matematike i srpskog jezika i književnosti, dok su njihovi vršnjaci, koji su konkurisali za upis u Srednju stručnu vojnu školu „1300 kaplara“, polagali testove iz matematike i fizike.

U školsku 2024/2025. godinu u prvi razred biće upisano 80 kandidata za opšti smer i 20 kandidata za vazduhoplovni smer Vojne gimnazije. Srednja stručna vojna škola „1300 kaplara“ ove godine upisaće 75 kandidata na pet smerova - Vazduhoplovnotehnički smer, Jedinice za elektronska dejstva, Telekomunikacije i informatiku, Artiljerijsko-raketne jedinice za protivvazduhoplovna dejstva i Vazdušno osmatranje i javljanje.
photoFOTOGALERIJA