Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.05.2024.

Taktička obuka mehanizovanih i tenkovskih jedinica



Na poligonima Vojske Srbije u toku je intenzivni ciklus obučavanja mehanizovanih i tenkovskih jedinica Četvrte brigade kopnene vojske za izvođenje borbenih dejstava u odbrambenim operacijama.

Profesionalni sastav  rodova oklopnih jedinica i pešadije tokom ove obuke unapređuje osposobljenost za borbenu upotrebu ključnog naoružanja i realizaciju dodeljenih zadataka u sadejstvu, čime se obezbeđuje efikasna upotreba snaga u operacijama i visoka borbena gotovost  brigade.

Akcenat je na zajedničkim uvežbavanjima taktičkih radnji na maršu i u susretu sa protivnikom, uz upotrebu tenkova i borbenih vozila pešadije i uz integraciju taktičkih i vatrenih postupaka na bojištu.
 
U nastupajućem periodu pripadnike ovih jedinica očekuje realizacija kondicionih gađanja, a potom, i taktičkih vežbi i bojevih gađanja na specijalizovanim poligonima Vojske Srbije.

Zajedničkim uvežbavanjima mehanizovanih i oklopnih jedinica, koje su nosioci manevra u operacijama Kopnene vojske, unapređuju se osposobljenost posada borbenih sistema, timska efikasnost i brzina reagovanja, a time i sposobnost ovih sastava za izvođenje borbenih dejstava, samostalno i u sadejstvu sa drugim jedinicama.
photoFOTOGALERIJA