Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.12.2023.

Sastanak ministra Vučevića sa ambasadorkom Tunisa Amari



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorkom Republike Tunis u Beogradu Imen Lažili Amari.

Ministar Vučević istakao je da je saradnja dve zemlje dobra i ukazao da postoji potencijal za jačanje saradnje u oblasti odbrane, koja bi doprinela i unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Tunisa.

On je zahvalio na principijelnom i konzistentnom stavu Republike Tunis u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“, kao i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Ministar odbrane je rekao da se Srbija zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih članica Ujedinjenih nacija, dosledno poštovanje međunarodnog prava, očuvanje mira i stabilnosti, kao i razvijanje odnosa sa drugim državama na temelju ravnopravnosti i uzajamnog uvažavanja.

Ambasadorka Amari istakla je da su tradicionalno prijateljski odnosi dve zemlje kvalitetna osnova za razvoj saradnje u oblasti odbrane.

Ona je ukazala da postoji prostor za uspostavljanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, izrazivši nadu da će tokom svog mandata u Srbiji doprineti dodatnom razvoju sveukupne saradnje dve zemlje.

Sagovornici su istakli opredeljenje za uspostavljanje i razvijanje saradnje na različitim poljima u oblasti odbrane, težišno vojnoekonomske, vojnoobrazovne i vojnomedicinske, kao i na polju vojnog sporta.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
25.12.2023
mp4 (51,57 MB)
Sastanak