Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.12.2023.

Delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položile vence povodom Dana vojnih veterana



Povodom 4. decembra - Dana vojnih veterana, delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položile su danas vence i odale poštu na komemorativnim ceremonijama kraj spomenika Narodnom heroju Milanu Tepiću i „Junaci  sa Košara“, kao i kraj spomen obeležja u okviru Novog groblja, u znak zahvalnosti i poštovanja za besmrtna dela boraca koji su se borili za slobodu otadžbine.

Venac kraj Spomenika Narodnom heroju Milanu Tepiću, a zatim i Spomenika „Junaci sa Košara“, položio je načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba brigadni general Savo Iriškić, koji je predvodio delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Na Novom groblju, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položila je vence i kraj Spomen-obeležja vojnika stradalih srpsko-turskim ratovima i Srpsko-bugarskom ratu, Spomen-kosturnice branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu i kraj Spomenika oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu.

Vence su kraj spomen obeležja položili i veterani, članovi porodica palih boraca i udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova.

Dan vojnih veterana obeležava se 4. decembra kao sećanje na dan kada je 1912. godine potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu, kada je oko 400.000 boraca Vojske Kraljevine Srbije postalo stari ratnik, odnosno veteran.

 
photoFOTOGALERIJA