Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.12.2023.

Uručene nagrade pobednicima literarnog konkursa na temu “Momčilo Gavrić - mali junak Velikog rata”



Pobednicima literarnog konkursa čija je tema bila “Momčilo Gavrić - mali junak Velikog rata” danas su na svečanosti u Sektoru za ljudske resurse Ministarstva odbrane uručene nagrade.

Tom prilikom, vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Siniša Radović čestitao je pobednicima konkursa i izrazio zadovoljstvo kvalitetom pristiglih radova i motivisanošću i željom naših srednjoškolaca da učestvuju na konkursu i da rečima punim poštovanja i divljenja odaju počast Momčilu Gavriću i svim herojima naše slavne istorije.

Pomoćnik ministra Radović uručio je nagradu za prvo mesto i najbolji literarni rad učenici trećeg razreda Vojne gimnazije Sari Milikić i njenoj mentorki profesorki Željani Andrijević Andrić.

Drugo mesto osvojila je učenica četvrtog razreda Vojne gimnazije Danica Vojnović kojoj je, kao i njenoj mentorki profesorki Aleksandri Rakić, nagradu uručio pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih Miloš Blagojević.

Treće mesto pripalo je učenici drugog razreda Prve kragujevačke gimnazije Jeleni Milovanović kojoj je nagradu uručila samostalni savetnik u Sektoru za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih Ministarstva prosvete Vesna Muratović Drobac.

Nagrada za prvo i drugo osvojeno mesto je sedmodnevni boravak u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju, a za treće knjiga.

Nagradni konkurs na temu “Momčilo Gavrić - mali junak Velikog rata” Ministarstvo odbrane organizovalo je prvi put ove godine, povodom Dana vojnih veterana, u saradnji sa Ministarstvom prosvete.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
04.12.2023
mp4 (44,69 MB)
Uručenje nagrada