Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.12.2023.

Druženje sa porodicama palih boraca ratova od 1990. godine



Predstavnici Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane organizovali su danas aktivnost „Druženje sa porodicama palih boraca ratova od 1990. godine“ u okviru obeležavanja Dana vojnih veterana. 

Današnjem okupljanju, koje je organizovano u saradnji sa Udruženjem porodica palih boraca ratova od 1990. godine, prisustvovao je i vršilac dužnosti pomoćnika ministra za ljudske resurse Siniša Radović. 

Cilj okupljanja je očuvanje vojnih tradicija, održavanje kulture sećanja na vojne veterane i negovanje odnosa prema članovima porodica poginulih pripadnika vojske.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije zajedno sa članovima porodica poginulih pripadnika vojske, najpre su prisustvovali parastosu za poginule borce koji je služio vojni sveštenik potpukovnik Slađan Vlajić u crkvi Svetog Marka na Tašmajdanu, nakon čega su posetili Vojni muzej i bili na zajedničkom ručku u Domu Vojske Srbije.

U znak zahvalnosti za današnje okupljanje, predsednica skupštine Udruženja palih boraca ratova od 1990. godine Zora Nikitović uručila je zahvalnicu Sektoru za ljudske resurse Ministarstva odbrane. 
photoFOTOGALERIJA