Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.04.2023.

Čestitke ministra odbrane povodom Ramazanskog Bajrama




Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je povodom Ramazanskog Bajrama čestitku predsedniku Vrhovnog Sabora Islamske Zajednice Srbije Muhamedu efendiji Jusufspahiću, muftiji beogradskom i glavnom vojnom imamu Vojske Srbije potpukovniku Mustafi efendiji Jusufspahiću i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije islamske veroispovesti. U čestitkama se kaže:


Čestitka predsedniku Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije

„Vama, Vašoj porodici i svim vernicima islamske veroispovesti u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično ime upućujem srdačne čestitke povodom Ramazanskog Bajrama.

Neka molitve i odricanja tokom meseca Ramazana budu temelj u izgradnji prijateljstva, razumevanja i sloge među ljudima.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!“


Čestitka beogradskom muftiji Islamske zajednice Srbije i glavnom vojnom imamu Vojske Srbije

„Povodom Ramazanskog Bajrama, Vama, Vašoj porodici i Vašim vernicima, u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično ime, upućujem srdačne čestitke, sa željom da ove blagdane provedete sa svojim najmilijima.

Ovaj praznik kao simbol požrtvovanja, neka podseti na neprolazne vrednosti zajedništva, praštanja i sloge, jer to je najbolji put da se odgovori na sva iskušenja i izazove vremena u kom živimo. Želim da radost velikog praznika ispuni toplinom i ljubavlju srca i domove vaših vernika.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!“


Čestitka pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

„Pripadnicima islamske veroispovesti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije upućujem najsrdačnije čestitke povodom Ramazanskog Bajrama.

Ovo je bio mesec posta, mesec darivanja i mesec suzdržavanja od loših stvari, a na kraju meseca dočekali ste da ovaj praznik ispuni vaše duhovno stanje, vaša srca i vaše trpeze.

Zato želim da ovaj prazik donese mir, blagostanje, uvažavanje, kao i dobre odnose među ljudima.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!“