Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.04.2023.

Čestitke ministra odbrane povodom Vaskrsa




Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je povodom Vaskrsa čestitku Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, episkopu vojnom gospodinu Arseniju i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti. U čestitkama se kaže:


Čestitka Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju

„Vaša Svetosti,

U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i svoje lično, srdačno Vam čestitam nastupajući Praznik nad praznicima koji za pravoslavni svet, kao i sve hrišćane, predstavlja Radost nad radostima – svesvetlo Hristovo Vaskrsenje.

Uzdajući se u Vaše molitveno zastupništvo za sve pripadnike Vojske Srbije, molim se Vaskrslom Gospodu da Vama lično, sveštenstvu, monaštvu i svemu našem blagovernom Svetosavskom narodu podari duhovnu snagu i krepko zdravlje. Vaskrsli Bogočovek Hristos da Vas udostoji da i ubuduće bogomudro krmanite lađom naše Srpske pravoslavne Crkve na mnoge i blage godine.

Želeći da u miru proslavimo Praznik Vaskrsenja Gospodnjeg, upućujem Vam pobedonosni pozdrav neprolazne radosti:

HRISTOS VASKRSE!
ZAISTA VASKRSE!“


Čestitka episkopu vojnom gospodinu Arseniju

„Vaše Preosveštenstvo,

U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i svoje lično, čestitam Vam nastupajući praznik Hristovog Vaskrsenja.

Vaskrsli Gospod Isus Hristos neka Vas udostoji da na mnoge i blage godine mudro i očinski upravljate Bogom spasavanom Eparhijom niškom i područnim Vam vojnim sveštenstvom.

Upućujući molitvene želje jedinom Pobeditelju smrti i Životodavcu, Bogočoveku Hristu, za Vaše dobro zdravlje i duhovnu snagu, uz blagodarnost za sve što činite za vojno sveštenstvo i versku službu u Vojsci Srbije, pozdravljam Vas sveradosnim pozdravom neprolazne radosti:

HRISTOS VASKRSE!
ZAISTA VASKRSE!"


Čestitka pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

„Svim pripadnicima Ministarstva odbrane  i Vojske Srbije pravoslavne vere, srdačno čestitam praznik pobede Života nad smrću, Ljubavi nad mržnjom i Smisla nad besmislom – Vaskrsenje Sina Božjeg iz mrtvih.

Vama, blagovernim vojnicima, dičnim rodoljubima sposobnim i hrabrim potomcima besmrtnih ratnika slavne srpske hristoljubive vojske upućujem najtoplije čestitke i najiskrenije želje za blagoslov, uspeh i sreću, kako na ličnom i porodičnom planu, tako i u profesionalnom radu.

Radost Praznika nad praznicima podelite sa svojim najbližima i prenesite svim ljudima dobre volje u duševnom miru i dobrom zdravlju, pozdravom koji je zauvek obradovao čoveka:

HRISTOS VASKRSE!
ZAISTA VASKRSE!“