Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.04.2022.

Ministar Stefanović za „Informer“: Opremljenost i sposobnost Vojske Srbije na najvišem nivou u njenoj istoriji



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović poručio je danas u izjavi za „Informer“ da smo, uz ogromnu podršku i razumevanje predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, u prethodnom periodu imali ozbiljna ulaganja i uspeli da  podignemo nivo opremljenosti i ukupne sposobnosti Vojske Srbije na najviši nivo u njenoj istoriji.

On je pozvao građane da dođu u subotu na vojni aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici i provedu lep dan sa svojom vojskom.
 
„Moći će da se uvere šta sve danas ima i šta sve može njihova armija, koliko je moćna i savremena, ali i da mogu mirno da spavaju jer ima ko da ih čuva. Predstavićemo neke od najnovijih i najsavremenijih sistema naoružanja, zahvaljujući kojima Vojska Srbije dobija sposobnosti kojima nikada do sada nije raspolagala“, rekao je ministar Stefanović.
 
Ministar je istakao da jačamo naše oružane snage i investiramo u odbranu isključivo da bi obeshrabrili bilo koga ko bi makar i pomislio da može da ugrozi bezbednost našeg naroda.
 
„Sledićemo politiku predsednika Vučića i biti isključivo faktor mira i stabilnosti u ovom delu Evrope, sarađujući sa svima, ali pre svega vodeći računa o interesima Srbije kao nezavisne i slobodne zemlje“, poručio je Stefanović.
videoVIDEOGALERIJA
29.04.2022
mp4 (108,82 MB)
Najavni spot