Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.04.2022.

Ministar Stefanović: Srbija se diči svojim hrabrim precima



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović podsetio je da je na današnji dan 1929. godine preminuo jedan od najvećih sinova srpske vojne istorije general Stepa Stepanović, koji je i danas uzor srpskim vojnicima.

- Bio je jedan od najčvršćih stubova i simbol najsvetlijih pobeda srpske istorije. Mudar, hrabar, stamen i odlučan. Strateg i saborac. Heroj. Pravi vojskovođa, dostojan da mu se ime nikada ne zaboravi, a dela pamte zauvek. Iako impresivnih vojnih veština i komandnih sposobnosti, ostao je skroman čovek, rodoljub koji je iznad svega voleo svoj narod i Srbiju – napisao je ministar Stefanović na svom Fejsbuk nalogu.

Ministar je podsetio i na reči Stepe Stepanovića „Iz naroda sam ponikao, on me je načinio onim što sam, moram se pokoriti njegovoj volji i služiti mu do poslednjeg daha“.

- Srbija se diči hrabrim precima koji su ceo život posvetili borbi za slobodu. Srpski vojnici i danas u časnim vojskovođama imaju najbolji uzor časti, mudrog vođenja i ljubavi prema otadžbini, i na to smo ponosni!“ - naveo je ministar Stefanović.