Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.01.2022.

Ministar Stefanović čestitao kinesku Novu godinu



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je čestitke povodom kineske Nove godine potpredsedniku Centralne vojne komisije generalu Džangu Jousja, ministru nacionalne odbrane generalu Vei Fengheu i ambasadorki Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo. Uz srdačne čestitke ministar Stefanović poželeo je kineskim zvaničnicima da nastupajuća godina donese prosperitet i blagostanje bratskom kineskom narodu.

„Posebno mi je zadovoljstvo da Vama, Vašoj porodici, saradnicima i svim sunarodnicima uputim iskrene čestitke i želje da ovaj praznik dočekate u zdravlju, veselju i blagostanju. Naše dve zemlje imaju tradicionalno dobre odnose, naročito u oblasti odbrane, i uveren sam da će se oni i u novoj godini razvijati u zajedničkom interesu naših država i naroda“, navodi se, između ostalog, u čestitkama koje je uputio ministar Stefanović.

Ministar se i ovom prilikom zahvalio Narodnoj Republici Kini na nesebičnoj pomoći koju je pružila u teškim trenucima u borbi protiv kovida-19  i time dokazala po ko zna koji put da je iskreni prijatelj Srbije.

„Uveren da ćemo nastaviti da jačamo naše prijateljstvo, upućujem Vam srdačne čestitke povodom Lunarne nove godine sa željom da nastupajuća godina donese blagostanje bratskom kineskom narodu“, naveo je ministar Stefanović.