Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.12.2021.

Konkurs za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu oficira na neodređeno vreme



MINISTARSTVO ODBRANE
UPRAVA ZA VOJNO ZDRAVSTVO

raspisuje
 
INTERNI KONKURS
za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu oficira na neodređeno vreme u:
Vojnomedicinsku akademiju Uprava za vojno zdravstvo MO
radi popune formacijskog mesta:
Komandir – rukovalac, FVES F8134, Vatrogasni vod, Grupa za zaštitu resursa, Odeljenje za operativno – logističke poslove, Sektor za logistiku, Vojnomedicinska akademija, 1 (jedan) izvršilac.
USLOVI KONKURSA
Na konkursu mogu učestvovati oficiri na određeno vreme, podoficiri na određeno vreme, profesionalni vojnici i civilna lica na službi u Vojsci Srbije i državni službenici i nameštenici zaposleni u Ministarstvu odbrane, koji ispunjavaju sledeće uslove:
a) Opšti uslovi:
  • da je punoletan;
  • da je državljanin Republike Srbije;
  • da je zdravstveno i psihofizički sposoban za službu u Vojsci Srbije;
  • da ima stečeno visoko obrazovanje – završene osnovne akademske studije u obimu od najmanje 240 ESPB bodova ili osnovne akademske studije u trajanju od najmanje četiri godine ili osnovne strukovne studije sa završenim strukovnim specijalističkim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB bodova;
  • da im ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa;
  • da nije osuđivani na kaznu zatvora od najmanje šest meseci;
  • da nisu stariji od 45 godina;
  • da je bezbednosno proveren i da nema bezbednosnih smetnji za prijem u profesionalnu vojnu službu, u skladu sa propisima kojima je uređeno vršenje bezbednosne provere u Ministarstvu odbrane;
  • da je završio odgovarajuću vojnu obuku sa oružjem.
b) Posebni uslovi:
  • da je
  • da tokom službe nije negativno ocenjivan i da ima prosek službenih ocena najmanje „ističe se”;
  • da ima preporuku starešine na položaju komandanta bataljona – diviziona, njemu ravnom ili višem položaju, odnosno neposredno pretpostavljenog rukovodioca;
  • završene osnovne akademske studije iz oblasti zaštite na radu;
  • položen stručni ispit iz oblasti zaštite od požara (član 171. stav 1. Pravilnika o zaštiti od požara u MO i VS).
 
NAČIN KONKURISANjA
Prijavu na konkurs, koja treba da sadrži osnovne lične podatke, adresu, kontakt telefon i formacijsko mesto na koje konkuriše, kandidati podnose jedinicama – ustanovama u kojima se nalaze na službi. Uz prijavu kandidat prilaže sledeća dokumenta:
  • overenu kopiju diplome o završenom visokom obrazovanju;
  • overenu kopiju uverenja o položenom stručnom ispitu za radnike koji rade na poslovima zaštite od požara po programu stručnog ispita za radnike sa visokom stručnom spremom;
  • potvrdu nadležnog starešine (organa) o vremenu provedenom na radu na poslovima zaštite od požara;
  • popunjen i overen obrazac i saglasnost za izvršenje potpune bezbednosne provere (tražiti u komandi jedinice u kojoj se nalazi u službi).
Komande jedinica – ustanova, uz prijavu kandidata, pribavljaju i prilažu sledeća dokumenta:
  • uverenje o državljanstvu (original ili overena fotokopija);
  • izvod iz matične knjige rođenih (original ili overena fotokopija);
  • potvrdu nadležnog starešine o periodu obavljanja dužnosti podoficira, profesionalnog vojnika ili civilnog lica u kom rodu, odnosno službi;
  • potvrdu nadležnog starešine da li je negativno ocenjivan i prosek službenih ocena u toku službe;
  • preporuku starešine na položaju
  • overen obrazac KOLP iz programskog paketa KaIS.
Prijave kandidata sa neophodnom dokumentacijom komande jedinica – ustanova službenom poštom dostavljaju Vojnomedicinskoj akademiji, pojedinačno u zatvorenoj koverti sa naznakom „za konkursnu komisiju po internom konkursu”.
Rok za podnošenje prijava za prijem na službu je 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja konkursa.
NAPOMENA: Neblagovremene, nedopuštene, nerazumljive ili nepotpune prijave, uz koje nisu priloženi svi potrebni dokazi u originalu ili fotokopiji overenoj kod javnog beležnika – notara, biće odbačene rešenjem.
IZBOR KANDIDATA ZA POPUNU FORMACIJSKIH MESTA
Izborni postupak sprovešće konkursna komisija, koju formira nadležni starešina, među kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa za prijem na formacijsko mesto na koje su konkurisali.
Kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa biće upućeni na testiranje psiholoških kapaciteta i proveru fizičkih sposobnosti.
Postupak kandidata sprovodi se po principu eliminacije, tako da neispunjavanje kriterijuma na prethodnoj proveri – proceni isključuje upućivanje na dalje provere – procene.
Radi vršenja psihološke procene, kandidati za popunu formacijskog mesta biće upućeni u nadležnu vojnozdravstvenu ustanovu, prema rasporedu koji će izraditi i sa kojima će ih upoznati predsednik konkursne komisije.
Rezultate prijavljenih kandidata utvrdiće konkursna komisija za prijem u profesionalnu vojnu službu na osnovu merila za izbor, koja će propisati nadležni starešina.
Kandidati koji sa najboljim rezultatom ispune merila za izbor biće upućeni na medicinsko-zdravstvenu procenu u nadležnu vojnozdravstvenu ustanovu radi utvrđivanja zdravstvene sposobnosti za profesionalnu vojnu službu.
Za kandidate će biti izvršena bezbednosna provera za prijem na rad u Vojsku Srbije.
Ukoliko se kandidat ne odazove pozivu radi obavljanja opšteg lekarskog pregleda, provere fizičke sposobnosti, psihološke procene i upućivanja na medicinsko-zdravstvenu procenu, smatraće se da je odustao od daljeg učešća u izbornom postupku.
Prilikom dolaska na proveru opštih sposobnosti kandidati sa sobom obavezno nose i ličnu kartu ili vojnu legitimaciju.
Sve eventualne troškove putovanja do kasarni i vojnozdravstvenih ustanova radi realizacije selekcije, psihološke i medicinsko-zdravstvene procene, kao i eventualne troškove smeštaja i ishrane snose kandidati koji su se prijavili za popunu formacijskog mesta oficira.
Lica primljena u profesionalnu vojnu službu ostvaruju sva prava i obaveze u skladu sa Zakonom o Vojsci Srbije.
Konkursna dokumentacije neće se vraćati kandidatima.
Sve informacije vezane za konkurs mogu se dobiti sajtu Ministarstva odbrane ili na telefon 26-493 ili 011/3609-493.