Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.11.2021.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika



Čestitka povodom Dana Vojne bolnice Novi Sad
 
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom 11. novembra - Dana Vojne bolnice Novi Sad čestitku u kojoj se kaže:
 
„Svim pripadnicima Vojne bolnice Novi Sad čestitam 11. novembar.
 
Na današnji dan pre više od jednog veka, postavljen je upravnik Stalne vojne bolnice Potiske divizijske oblasti i bolnica u Petrovaradinu je počela da radi. Danas je to najstarija vojna bolnica u Evropi. Generacije i generacije vojnih lekara i medicinskog osoblja predano su brinule u ovoj ustanovi o zdravlju i životima naših vojnika i gradile nadaleko čuveno ime novosadske Vojne bolnice.
 
Kao njihovi dostojni naslednici danas se požrtvovano starate o zdravlju pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, članova njihovih porodica, vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, učenika i kadeta. Suočeni sa pandemijom kovida u proteklom periodu niste se štedeli ni u borbi za oporavak civila. Bili ste uvek i svuda uz naš narod kad god je to bilo potrebno.
 
Izuzetno sam ponosan na sve vas i od srca vam čestitam praznik.“

 
Čestitka povodom Dana jedinica za elektronska dejstva

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom 11. novembra - Dana jedinica za elektronska dejstva čestitku u kojoj se kaže:
 
„Svim pripadnicima jedinica za elektronska dejstva čestitam 11. novembar – Dan roda.

Formiranjem prve jedinice za radio-izviđanje i protivelektronska dejstva u Nišu pre tačno 75 godina započelo je funkcionisanje vašeg roda. Iz godine u godinu njegov značaj za jačanje nivoa operativnih sposobnosti Vojske Srbije sve je veći, što zahteva da opremljenost i osposobljenost vaših jedinica budu u korak sa savremenim izazovima. Zato će država na tome nastaviti i dalje da radi.

Uz želju da, kao i do sada, uspešno obavljate sve zadatke, čestitam vam praznik.“