Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.09.2021.

Sastanak ministra Stefanovića i ministarke odbrane Crne Gore Injac



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Kremsu u Austriji sa ministarkom odbrane Crne Gore Oliverom Injac. Ministri su izrazili zadovoljstvo zbog prilike da se sretnu uživo, nakon sastanka putem video-konferencije realizovanog u februaru ove godine.

Današnji sastanak bio je prilika za razgovor o važnim temama u oblasti bilateralne vojne saradnje, u okviru koje je zaključeno da postoji dosta prostora za njeno unapređenje.

Ministar Stefanović je naglasio da će okončanje procedure imenovanja izaslanika odbrane Crne Gore u Srbiji, pored već započetog angažmana izaslanika odbrane Republike Srbije u Crnoj Gori, doprineti konkretizaciji a time i uspehu sveukupnih napora za podizanje saradnje na viši nivo. Zaključio je da je jačanje regionalne saradnje ključni faktor za unapređenje poverenja, ali i prosperiteta i stabilnosti u regionu.

Ministarka Injac je prenela da će Crna Gora nastaviti da se snažno zalaže za evropske integracije, kao i da članstvo u NATO ne predstavlja prepreku za saradnju sa Srbijom u mnogim oblastima.

Obostrano je apostrofiran značaj nastavka evropskih integracija, kao i potreba daljeg razvoja saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Ministar Stefanović nalazi se u dvodnevnoj poseti Republici Austriji gde će učestvovati na konferenciji ministara odbrane tzv. Grac formata, koji okuplja Austriju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Srbiju, i koja se održava u Kremsu.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
13.09.2021
mp4 (43,6 MB)
Sastanak